Kontje kick (Saenredamstraat / Dijkgraaf IJffstraat)

Kontje knallen

Kontje knallen, kontje kick of kortweg kontje is onderdeel van het straatvoetbalspel tienen. Bij tienen is het de bedoeling om al hooghoudend over te spelen en te scoren. Er zijn meerdere varianten van tienen, zo heeft iedere groep zijn eigen spelregels. Wanneer er wordt geschoten en de bal niet in het doel belandt, moet diegene die heeft gemist gaan keepen. Diegene die het eerst op 0 punten staat heeft verloren. De verliezer gaat gebukt met zijn kont naar het veld op de doellijn staan en vanaf 5 meter mag er door iedere speler een keer worden geschoten op de kont van de verliezer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.