Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! (fotoserie)

Goed nieuws! Eend Kip is terecht en weer veilig thuis. Tot twee keer toe werd Kip door de brandweer in Saendelft van het ijs gehaald. In de veronderstelling dat Kip een wilde eend was werd zij door het personeel van de dierenambulance uitgezet in het Noordzeekanaal. Een oproep op Facebook bracht duidelijkheid. Kip is een Indische loopeend en hoort thuis bij Karin Huisman. Zij heeft het beestje opgevoed en een paar maanden in huis verzorgd. Waarna zij is uitgezet in de sloot naast haar huis en waar Kip dus thuis hoort.

Maar Kip was vermist, gisteravond zijn Karin en haar man al gaan zoeken bij het Noordzeekanaal, maar het wordt al vroeg donker en Kip werd niet gevonden. Vanmorgen ging de zoekactie verder en werd Kip gezien langs de natuuroever Buitenhuizen. De eend reageerde op het roepen en fluiten van Karin, maar kwam niet naar de kant. Aan het einde van de middag werd een rubberboot ingezet op zoek naar de eend. Kip kwam al snel weer in beeld, maar zwom steeds een stukje weg. Vlak voor zonsondergang kon Karin Kip eindelijk in haar armen sluiten.

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Eend Kip is weer terecht! - Noordzeekanaal - Pont Buitenhuizen - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Kijk mee met Dit is Assendelft

Dagelijks ziet u hier foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. De laatste nieuwtjes en leukste tips. Assendelft van A tot Z in beeld. Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk met ons mee!

In beeld op Dit is Assendelft

Wij brengen Assendelft uiteenlopend in beeld met actuele foto’s, leuke tips en nieuwtjes. Dagelijks bereiken wij duizenden Assendelvers en Zaankanters via onze website en social media. Wilt u ook in beeld komen op Dit is Assendelft? Wij vertellen er u graag meer over!

Foto’s: Pascal Fielmich
Locatie: 52°26’06.3″N+4°43’24.8″E

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.