Kip is een eend en geen gans - Binnendelftpad - Saendelft - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Kip is een eend en geen gans (vermist)

Dinsdag meldde wij dat een vastgevroren gans in de sloot langs het Binnendelftpad bevrijdt was door de brandweer en overgedragen aan de dierenambulance. In verband met de vogelgriep kon het personeel van de dierenambulance het beestje niet meenemen naar de vogelopvang en is deze een eindje verderop weer uitgezet.

Woensdagochtend kwam er opnieuw een melding binnen bij de brandweer en dierenambulance over een dier dat vast zou zitten in of op het ijs. Het bleek om hetzelfde diertje te gaan. Ditmaal werd er besloten om de vogel naar het Noordzeekanaal te brengen. Daar is zij in de buurt van pontje Buitenhuizen opnieuw uitgezet.

Nu blijkt echter dat de gans een eend is, een Indisch loopeend om precies te zijn, dat zij Kip heet en enorm wordt gemist. Karin Huisman plaatste de volgende oproep op Facebook:

Onze Indische loopeend met de naam Kip die wij hebben groot gebracht vanaf het eerste uur is weg. Ze zwemt altijd met broers en zussen richting Seandelft en komt dan weer terug de tuin in via een trapetje om even lekker te eten. Nu is er afgelopen dinsdag een melding bij de brandweer binnen gekomen dat er een eend vast zat op het ijs. Ze hebben kip van het ijs gehaald en een stukje aan de andere kant van de sloot uitgezet.

Woensdag weer een melding dat er een eend vast zit op het ijs en weer is de brandweer er aan te pas gekomen. Kip is nu uitgezet door de dierenambulance bij pontje Buitenhuizen Noordzee kanaal, hier gaat Kip het niet redden want ze heeft altijd slecht gelopen. Graag een kijkje nemen als je daar in de buurt bent en toevallig kip mocht zien. Ze kan niet vliegen alleen lopen. Delen zou heel lief zijn want kip wordt gemist door haar broers en zusters en natuurlijk door ons.

Kip is een eend en geen gans - Binnendelftpad - Saendelft - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Kip is een eend en geen gans - Binnendelftpad - Saendelft - Assendelft - Zaanstad - Foto: Karin Huisman

Kijk mee met Dit is Assendelft

Dagelijks ziet u hier foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. De laatste nieuwtjes en leukste tips. Assendelft van A tot Z in beeld. Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk met ons mee!

In beeld op Dit is Assendelft

Wij brengen Assendelft uiteenlopend in beeld met actuele foto’s, leuke tips en nieuwtjes. Dagelijks bereiken wij duizenden Assendelvers en Zaankanters via onze website en social media. Wilt u ook in beeld komen op Dit is Assendelft? Wij vertellen er u graag meer over!

Foto’s: Pascal Fielmich en Karin Huisman
Locatie: 52°29’01.5″N+4°45’56.7″E

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.