Nieuwe locatie voor Haltpop - Burgemeester de Boerpark - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Nieuwe locatie voor Haltpop

ASSENDELFT / KOOG AAN DE ZAAN – Sinds 2005 vond Haltpop plaats in het Burgemeester J. de Boerpark in Assendelft. Wat begon als een verzameling lokale talenten op podiumdelen in het gras voor tweehonderd bezoekers, groeide in dertien jaar uit tot een festival met meer dan duizend bezoekers. Inmiddels hebben meer dan honderd bands uit binnen- en buitenland het festival aangedaan.

Met de jaren groeide ook de ambitie van de vrijwilligers. Het ‘Lowlands van de Zaanstreek’ worden, dat is het doel. In 2008 werd Stichting Haltpop in het leven geroepen. Een kerngroep binnen deze stichting heeft in eigen beheer besloten mee te liften op de landelijke trend van evenementen, waarbij naast subsidies meer eigen inkomsten gegeneerd moesten worden om bestaansrecht te behouden. De organisatie heeft zich echter altijd tot doel gesteld dat Haltpop een toegankelijk evenement moest blijven, waarbij het verwerven van eigen inkomsten zeker geen commercialisering mocht betekenen.

In 2017 bleek dat meerdere factoren ervoor zorgden dat de balans tussen subsidie, eigen inkomsten, productie en toegankelijkheid niet langer te verenigen was in het park in Assendelft-Zuid. Met name een verandering van focus in het Zaanse evenementenbeleid en de groeiambitie van de vrijwilligers en de daarbij behorende productionele groei en praktische noden zorgden soms voor lastige situaties. In combinatie met de al lang bestaande behoefte aan een betere bereikbaarheid voor bezoekers, bands en leveranciers heeft dit Stichting Haltpop doen besluiten te zoeken naar een nieuwe locatie voor het festival.

Aangezien de fiets al jaren het belangrijkste vervoermiddel is voor vaste bezoekers van Haltpop moest het terrein op fietsafstand van Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Zaandijk, Westzaan, Koog aan de Zaan en Zaandam liggen. In samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad, Gemeente Zaanstad en Korfbalvereniging KZ heeft Stichting Haltpop een terrein gevonden buiten naast het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan. Dit terrein ligt op 2 minuten wandelen van station Zaandijk-Zaanse Schans en ligt precies in het midden van de Zaanstreek, waardoor het festival prima bereikbaar blijft vanuit Zaanstad-Noord.

Op dit terrein hoopt Stichting Haltpop de komende jaren te kunnen werken aan een evenement waar Zaankanters en liefhebbers van alternatieve livemuziek elkaar ontmoeten. Een evenement waar internationale bands de Zaanstreek bezoeken, ondanks dat zij normaal zouden kiezen voor de grotere festivals en podia in het land, maar waarbij ze op Haltpop voor een lagere prijs toegankelijk worden voor een breder publiek. Haltpop is de plek waar je vooraan kunt staan bij je favoriete punk, rock, metal of ska-band, maar ook de plek waar je niks hoeft te kennen en je door de mix van stijlen de hele dag kunt laten verrassen.

Haltpop 2018

Wanneer: Zondag 22 juli 13:00 – 23:00 uur
Locatie: Topsortcentrum De Koog, Wezelstraat 7, 1541 LZ, Koog aan de Zaan
Line-up: o.a. Russkaja (Oostenrijk), Mark Foggo (Groot-Brittannië), The Creepshow (Canada), The Adolescents (USA), Raygun Cowboys (Canada), The Charm The Fury en Doodskop
Entree: € 7,50 (incl. servicekosten)

Nieuwe locatie voor Haltpop - Burgemeester de Boerpark - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Wat is er te doen in Assendelft?

Van Bingo en Burendag tot Kermis en Immer Gerade Aus! Bekijk de agenda op: www.ditisassendelft.nl/agenda
Een evenement aanmelden voor de Dit is Assendelft Agenda? Stuur een bericht via ons contactformulier!

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Bron: Haltpop
Foto: Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed)

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.