Uitstel invoering nieuw afvalsysteem Saendelft - Gemeente Zaanstad - Saendelft - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Uitstel invoering nieuw afvalsysteem Saendelft

ASSENDELFT – In april ontvingen bewoners van Saendelft een brief van de gemeente Zaanstad over de nieuwe manier van afval inzamelen. De aankondiging van het nieuwe afvalsysteem zorgde voor weerstand tegen de komst van afvalbakken in Saendelft. Dit heeft geleid tot uitstel van de uitvoering in Saendelft.

Samen met actiegroep nadenken over alternatieve manieren voor afval inzamelen

De gemeente heeft inmiddels meerdere keren gesproken met de actiegroep JA afval scheiden, NEE kliko’s in de wijk. Het doel van de gesprekken is onderzoeken welke andere mogelijkheden er zijn voor een nieuw afvalsysteem. Belangrijk uitgangspunt is dat andere manieren van afvalinzameling bijdragen aan het verminderen van restafval. Ook wordt inzichtelijk gemaakt wat de afwijking is ten opzichte van het vastgestelde Grondstoffenplan.

Na de zomervakantie alternatieve manieren presenteren aan raad

Op dit moment werken Gemeente Zaanstad, HVC en de actiegroep drie verschillende mogelijkheden uit voor een andere manier van afval inzamelen. Ook wordt gekeken wat de kosten zijn ten opzichte van wat het oplevert in relatie tot het verminderen van restafval. De reacties die inwoners in de mailbox en tijdens de inloopbijeenkomsten hebben gegeven, worden ook meegenomen. Na de zomervakantie presenteert de gemeente de uitkomsten van de gesprekken aan de gemeenteraad. Tot die tijd komen er geen afvalbakken in Saendelft.

Meer informatie

Op www.afvalscheiden.zaanstad.nl vindt u meer informatie. Ook vindt u daar antwoorden op meest gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag daar niet bij, stuur dan een e-mail met uw vraag naar afvalscheiden@zaanstad.nl.

Uitstel invoering nieuw afvalsysteem Saendelft - Gemeente Zaanstad - Saendelft - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Bron: Gemeente Zaanstad (bewonersbrief)
Foto: Pascal Fielmich (archief)

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.