Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Walk of Peace door Krommenie en Assendelft

KROMMENIE-ASSENDELFT – Zaterdagmiddag werd in het kader van de Vredesweek 2018 een Walk of Peace gehouden in Krommenie en Assendelft. In het hele land worden vredeswandelingen gelopen met als doel om deelnemers aan het denken te zetten over vrede en hoe men zelf, in eigen omgeving, aan vrede kan bijdragen.

De wandeling voor vrede is een initiatief van de landelijke vredesbeweging Pax en werd in samenwerking met de stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek, de Raad van Kerken voor Krommenie en Assendelft en de stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft georganiseerd.

Vanaf basisschool De Delta aan de Kreekrijklaan werd voet gezet richting de kerk van de Sint Petrusparochie in Krommenie. Hier werd een korte pauze en een interreligieus vredesgebed gehouden. Nadat er een lied was ingestudeerd ging het gevarieerde gezelschap, van circa 50 deelnemers, al zingend terug richting Assendelft. Daar kon men, bij De Delta, onder het genot van een hapje en een drankje nog even met elkaar na praten.

Met deze activiteit werd de traditie voortgezet van de opgeheven werkgroep Jodendom, Christendom en Islam, die vele jaren een interreligieuze activiteit in de vredesweek organiseerde.

Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Walk of Peace door Krommenie en Assendelft - Krommenie - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Wat is er te doen in Assendelft?

Van Bingo en Burendag tot Kermis en Immer Gerade Aus! Bekijk de agenda op: www.ditisassendelft.nl/agenda
Een evenement aanmelden voor de Dit is Assendelft Agenda? Stuur een bericht via ons contactformulier!

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Foto’s: Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

2 Reacties

 • Reageer
  Wilco
  17 september 2018 op 07:48

  Goed initiatief en wederom leuke foto’s. Wat ik mij wel afvraag in het kader van de privacywetgeving (AVG) in hoeverre er expliciet toestemming is gegeven door de kinderen (en volwassenen) om hun foto te publiceren?

  • Reageer
   DitisAssendelft.nl
   17 september 2018 op 21:02

   Beste Wilco,

   Bedankt voor het compliment en de reactie! Aangezien het hier gaat om een redactioneel nieuwsartikel (journalistiek) is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet van toepassing en is hiervoor geen toestemming nodig van de personen op de foto’s. Voor kinderen gelden geen andere regels dan voor volwassenen. Voor meer info kijk op: https://www.charlotteslaw.nl/mag-je-nog-fotos-maken-en-publiceren-na-de-avg/

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.