Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Brandweer redt paard uit sloot

ASSENDELFT – Maandagmiddag is paard Lively in een sloot geraakt aan de Veenpolderdijk. Diverse eenheden van de brandweer rukten uit om het dier te helpen. Toen het niet lukte het paard uit de modderige sloot te trekken en deze dreigde te verdrinken is met spoed onder andere het duikteam van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en een hulpverleningsvoertuig met kraan van de brandweer Velsen opgeroepen.

Het brandweervoertuig liep echter vast in de zachte grond, maar met de toegesnelde extra mankracht heeft de brandweer het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen om Lively veilig op het droge te krijgen. Het voertuig dat tijdens de reddingsactie vast kwam te zitten is met behulp van een trekker losgetrokken. De eigenaresse heeft zich over het paard ontfermd en het dier loopt inmiddels weer in de wei.

Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Brandweer redt paard uit sloot - Veenpolderdijk - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Foto’s: Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.