Wijkoverleg Saendelft verder als buurtcommissie Saemendelft - Jongerencentrum BAAZ - Parkrijklaan - Kaaikhof - Saendelft - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Wijkoverleg Saendelft verder als buurtcommissie Saemendelft

ASSENDELFT – Het wijkoverleg Saendelft gaat verder onder een nieuwe naam en heet voortaan: buurtcommissie Saemendelft. “Er bestaat al een wijkoverleg Assendelft en wij merkten dat er bij de bewoners onduidelijkheid was over onze functie. Dat hebben we nu op deze manier opgelost,” aldus de initiatiefnemers die in 2017 het (vroegere) wijkoverleg Saendelft hebben opgericht. “Ons doel is altijd geweest om samen met alle inwoners van de hele wijk Saendelft gezellige activiteiten te organiseren. Samen Saendelftse dromen realiseren. Vandaar ook Saemendelft, dat treffend onze ambities samenvat.”

Er is alleen een naamswijziging. De buurtcommissie Saemendelft gaat gewoon verder met wat er al is opgestart. Zoals het grote project ‘Gezonde Buurt’ in Saendelft West. Na de succesvolle wijksafari’s die met bewoners en jongeren in april zijn gehouden, hebben verschillende buurtbewoners  in kleine groepjes keuzes gemaakt over: een hondenspeelplek, natuurspelen & Tiny Forest (fruitbomen), vergroening, bijenmengel, een trimbaan en een wereldbarbeque. Op 20 september worden de plannen verder uitgewerkt. Van 18:00 tot 21:00 uur (inclusief eten), in jongerencentrum BAAZ aan de Parklijklaan 121E in Assendelft. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via bcsaemendelft@gmail.com

Het afgelopen jaar is het landelijke project ‘Gezonde Buurt’ op twaalf plekken in Nederland gelanceerd. Saendelft West heeft de eer één van die twaalf buurten te zijn in samenwerking met het toenmalige wijkoverleg Saendelft. Het project wordt gefinancierd en ondersteund vanuit de gemeente Zaanstad, Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Het streven is dat buurtbewoners meer in contact komen met de natuur, er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl en dat kinderen gevarieerder buitenspelen.

De buurtcommissie Saemendelft omarmt het kansrijke project ‘Gezonde Buurt’. Inmiddels bestaat de kerngroep van de buurtcommissie uit zeven mensen. Zij hopen meer Saendelvers aan te trekken. “We zijn erg blij met de groei maar iedereen met een idee of plan mag direct aansluiten. Om samen iets moois te realiseren voor Saendelft. Op het gebied van cultuur, natuur, sport, gezondheid, feesten. Het belangrijkste is om elkaar als bewoners en de eigen buurt beter te leren kennen.”

Wijkoverleg Saendelft verder als buurtcommissie Saemendelft - Jongerencentrum BAAZ - Parkrijklaan - Kaaikhof - Saendelft - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Wat is er te doen in Assendelft?

Van Bingo en Burendag tot Kermis en Immer Gerade Aus! Bekijk de agenda op: www.ditisassendelft.nl/agenda
Een evenement aanmelden voor de Dit is Assendelft Agenda? Stuur een bericht via ons contactformulier!

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Foto: Pascal Fielmich (archief)

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.