Kartster Lisette Grinwis (13) naar Le Mans - Genieweg - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Kartster Lisette Grinwis (13) naar Le Mans

ASSENDELFT – Dinsdagmiddag heeft Lisette Grinwis het podium weten te behalen tijdens de nationale finale van The Girls On Track karting challenge. Aan de selectiedagen deden 109 meiden mee, Lisette wist als 1 van de 12 meiden de nationale finale te halen. Met haar 3e plaats heeft zij zich gekwalificeerd voor de Europese finale van The Girls on Track op het circuit van Le Mans in Frankrijk. The Girls on Track is een programma van de internationale autosportbond FIA en de Nederlandse autosportbond KNAF. Zij willen hiermee meiden tussen de 13 en 18 jaar enthousiast maken voor de kart- en autosport.

In maart 2019 vertrekt Lisette voor een driedaagse cursus van de FIA naar Le Mans waar ze nog veel meer gaat leren over karten en autosport. En zal het daar gaan opnemen tegen de winnaars van de andere deelnemende landen, waaronder Portugal, Finland, Duitsland en Groot Brittannië. De 6 beste meiden van de Europese finale mogen in september 2019 een demonstratie geven in Brussel (België).

Lisette Grinwis

Racen zit Lisette Grinwis in de genen, haar vader en opa waren fanatieke racers. Toch kwam ze via buurjongen Andy in contact met de kartsport en was meteen verkocht. Zij kocht haar eerste kart (Trulli Kart) van haar spaargeld, de tweede (Parolin Rocky) won ze met een prijsvraag van Ziggo Sport door de juiste plek in een race van Max Verstappen te raden. Hier heeft ze veel plezier van gehad bij Karting Centrum Lelystad waar ze op woensdagmiddag en in de weekenden samen met Andy trainde. Lisette rijdt haar 3e jaar in een nieuwe kart (Rotax Junior) en heeft tot nu toe twee wintercompetities en een zomercompetitie gereden waarvan ze, samen met Andy, een wintercompetitie wist te winnen. Deed mee aan de RTL GP Cup en heeft al even van de autosport geproefd bij de Toyota Starlet Junior races op het Midland-circuit in Lelystad.

Kartster Lisette Grinwis (13) naar Le Mans - Genieweg - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Foto: Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.