Woning aan De Streep gesloten na vondst hennepkwekerij - De Streep - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Woning aan De Streep gesloten na vondst hennepkwekerij

ASSENDELFT – Een woning aan De Streep is vrijdag op last van de burgemeester gesloten. In de woning is door de politie een hennepkwekerij met 207 planten aangetroffen. De sluiting geldt voor drie maanden.

Gemeente Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Woning aan De Streep gesloten vanwege hennepplantage - De Streep - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Foto’s: Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

1 Reactie

 • Reageer
  Dirk-Jan Visser
  26 oktober 2018 op 18:29

  De plaats Assendelft ontving in 1063 dorpsrechten gekregen en heeft nog 2 namen gehad. Achendelft en Affendelft.
  Waar het wapenschild te danken heeft aan een wit paard die de kant op kwam om te grazen. Waar de boeren het paard niet tolereren is het gedood waar het wapenschild van Assendelft is ontstaan.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.