Politiehond bijt vluchtende inbreker, drie man opgepakt - Archieffoto: Pascal Fielmich

Politiehond bijt vluchtende inbreker, drie man opgepakt

ASSENDELFT – Donderdagavond heeft de politie na een melding van een getuige drie personen aan kunnen houden die vermoedelijk wilden inbreken in een woning aan de H.P. Berlagestraat.

De verdachten zijn mannen van 18, 20 en 24 jaar uit Assendelft.

Omstreeks 22:50 uur kreeg de politie een melding dat een getuige twee mannen op het dak aan de achterzijde van een woning had gezien. De getuige vermoedde, dat er werd ingebroken.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en kon het huizenblok afzetten. Een van de verdachten werd gezien en kon direct worden aangehouden. Een tweede had zich verstopt in de tuin achter een van de woningen. Een ingezette diensthond vond de verdachte echter. Toen deze verdachte er vandoor wilde gaan en over een schutting probeerde te klimmen, beet de hond hem in een been.

Terwijl de twee verdachten werden afgevoerd naar het politiebureau, zagen de politiemensen een auto rijden, waarin een derde verdachte zat. Ook hij werd aangehouden.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Politie

Kijk mee met Dit is Assendelft

Hier zie je foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. Het laatste nieuws en de leukste tips.
Volg Dit is Assendelft op Facebook, Twitter, Instagram en kijk mee!

Archieffoto: Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt met Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.