Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Willem Sijpesteijnstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7)

ASSENDELFT – Zondagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een melding “dier in nood” aan de Willem Sijpesteijnstraat. Ter plaatse bleek dat er zich twee vogels in de schoorsteen van een woning bevonden. In eerste instantie is er geprobeerd de dieren via de onderzijde te bevrijden. Toen dit niet direct mocht baten werd de hulp ingeroepen van de splinternieuwe ladderwagen van de brandweer. Deze is vrijdag in gebruik genomen en kon nu voor het eerst worden ingezet.

Voor de 7-jarige Bradley was het een geluk bij een ongeluk. De kleine fan van de brandweer mocht een kijkje nemen in de blusauto en hij kon ook nog vanonder zijn natgeregende brandweerhelm de inzet van de nieuwe ladderwagen van heel dichtbij bekijken.

Het nieuwe redvoertuig heeft een ladder met een ‘knik’, hiermee kan de brandweer vanaf nu nagenoeg overal bij komen. Daarnaast heeft het voertuig een warmtebeeldcamera en een gewone camera die op de korf geplaatst kan worden. Hiermee kan bijvoorbeeld een crisisteam live meekijken tijdens een incident. Bovendien kunnen patiënten nu in de korf worden afgehesen in plaats van er bovenop. Er zijn maar weinig autoladders waar dit ook mee kan.

Een van de vogels wist uiteindelijk weg te vliegen, de andere heeft de brandweer via de onderzijde weten te bevrijden en is overgedragen aan de dierenambulance en naar de vogelopvang in Krommenie gebracht.

Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Willem Sijpesteijnstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Willem Sijpesteijnstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Willem Sijpesteijnstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Willem Sijpesteijnstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Willem Sijpesteijnstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Willem Sijpesteijnstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: Pascal Fielmich

Foto’s: Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich / DitisAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt met Dit is Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.